Legevakten i Oslo flytter

22. november kl. 08.00 flytter legevakten i Oslo til nye lokaler i Trondheimsveien 233 på Aker sykehus.

 

Alle pasienter som trenger legevakt før kl. 08.00 22. november 2023 skal fremdeles møte opp i Storgata eller i de nåværende lokalene til Legevakt Aker (Trondheimsveien 235, Bygg 4 og 10).

Hvorfor ny legevakt?

Legevakten i Storgata har tatt imot pasienter i over 120 år, og dagens hovedbygg er fra 1959. Lokalene er utdaterte og har for liten plass. Derfor har Oslo kommune bygget en ny legevakt på Aker sykehus. Den nye legevakten vil ha det samme tilbudet som dagens legevakter, men med bedre kapasitet og i nye, moderne lokaler. Når Nye Aker sykehus står ferdig i 2031, blir legevakten nærmeste nabo til et fullverdig akuttsykehus med lokalsykehusfunksjoner.

Legevakten i Oslo er et samarbeid mellom Oslo kommune (allmennlegevakt, overgrepsmottak og psykososiale tjenester) og Oslo universitetssykehus (skadelegevakt og psykiatrisk legevakt). Ved sykdom anbefaler vi at du ringer 116 117 først. Ved skader, møt opp for en faglig vurdering. Det er én dør inn til legevaktens tjenester, så uansett hvordan du kontakter oss får du et tilbud tilpasset ditt behov.

Hvordan kommer du deg dit?

Legevaktens nye adresse blir Trondheimsveien 233, i bygg 40 på Aker sykehus.

Bil/drosje

  • Fra Trondheimsveien: Ta av til Aker sykehus, og følg skiltingen når du kommer inn på området. Du kan parkere i parkeringsgarasje under legevakten. Personer som følger en pasient kan kjøre til inngangen, sette av pasienten og kjøre videre.
  • Fra Sinsenveien: Ta til venstre ved hovedinngangen til Aker sykehus, og følg skilting til bygg 40.
  • Finn kjørerute til den nye legevakten (Google Maps)

Kollektivtransport

  • Nærmeste kollektivholdeplass er Aker sykehus i Trondheimsveien. Her stopper buss 31, 33 og 58. Buss 380 og 390 har kun avstigning i retning sentrum.
  • Det er også mulig å ta t-bane, buss og trikk til Sinsenkrysset og ta buss videre til Aker sykehus. Eventuelt kan du følge gruslagt gangvei opp til legevakten fra nordsiden av Sinsenkrysset. Deler av gangveien er bratt og deler av den er lagt i gangtunnel grunnet byggearbeider. Den egner seg derfor best til personer uten fysiske hjelpemidler som rullestol eller barnevogn.
  • Tog mellom Oslo S og Jaren/Gjøvik (RE30/R31) stopper på Grefsen stasjon. Herfra tar det rundt 15 minutter å gå til Aker sykehus.
  • Finn reiserute til den nye legevakten med offentlig transport (ruter.no)

Varelevering

Skal du levere varer til den nye legevakten? Fra Sinsenkrysset, følg Trondheimsveien og ta avkjøringen til Aker sykehus. Etter 150 meter er innkjøringen til varemottaket på høyre side. Følg skilting til "Varemottak ny legevakt". Varemottaket befinner seg på kjellerplan i Trondheimsveien 231.

X

Glemt passord?

Bli medlem