Verger og svinebønder – og noen sommertips

Da er vi snart ferdig med andre kvartal og sommeren står for døren . Vi noterer oss at mediebildet for oss verger har fått en annen vinkling nylig ifm nye opplysninger i Tolga-saken.  Godt at i alle fall Nettavisen har valgt å skrive om dette, mens andre store aktører forbigår dette i stillhet – bekymringsfullt. En annen sak som kan være lurt å merke seg er oppslagene om svinebønder og dyrevelferd. Hvorfor berører dette oss verger ?

Hvor mange bønder som gjør «alt etter boka» føler seg mistenkeliggjort av oppslagene ? Kjenner du deg igjen da pressen fråtset i vergesaker med litt ulik grad av objektiv fremstilling ?  Vi føler med de bøndene som passer på dyrene sine slik de skal og vet hvordan det er å forsvare og forklare den jobben du prøver å gjøre best mulig hver dag!

Det som er verdt å merke seg er at det raskt kom både artikler og annonser som forsvarte de som gjorde en god jobb.  Det samme kunne ikke vi verger gjøre da det stormet som verst. Ikke har vi penger til slikt og ikke er det mange verger som velger å organisere seg. Det blir tema i et senere nyhetsbrev, tenk litt på det i sommer.

Det siste du som verge skal tenke litt på er metodene som ble brukt overfor svineoppdretterne. Under-cover opptak. Er det bare et tidsspørsmål før de som av ulike årsaker misliker vergemål tyr til dette også overfor oss ?

Vi har skrevet om det før, vær bevisst på ditt «format» og fremferd i ditt virke som verge. Til tider er det en utfordring å fremstå profesjonell med både krevende klienter, pårørende og støtteapparat. Du som verge skal  være den profesjonelle parten, som kjenner ditt lovverk og utøver din gjerning med faglig tyngde, medmenneskelighet  og respekt - uansett

Ha en Riktig God Vergesommer og les ellers tipsene våre for sommeren lenger ned, minner også om "Mine vergemål 2.0" som nå er lansert.

 

Hilsen Carl Christian og Einar

 

Sommertips som verge

Har du lagt inn en «kvartalskontroll» for porteføljen din etter at halve året har gått ?

  • Har de av klientene dine som reiser bort fått reiseforsikringsbevis tilsendt ?
  • Sjekk vergekontoen for januar til juni – er det forklarende tekst på alle posteringer ? Det er lett å glemme det når du kommer til  januar 2020
  • Bruk den nye vergeportalen og sjekk kapitalkonto/konti a) Saldo under 2 mill b)Rentebetingelser
  • Kom skattepengene inn på vergekontoen eller må du notere deg at konto må endres for neste års skattemelding

Vanlige arbeidstakere har ferie fremover mens vi verger har samme pågang eller mer fordi de fleste av våre klienter «har fri» uavhengig av sommeren.  I denne perioden  er det vanligvis klager til Fylkesmennene om manglende tilgjengelighet hos vergene. Dette kan du påvirke mye selv   gjennom kontrollert forventningsstyring. Her er noen tips

  • Legg inn daglig eller ukentlig melding på telefonsvarer
  • Posten stopper ikke ,sørg for å få den levert til deg ukentlig
  • Forslag til automatisk melding på mail

I perioden 1.juli til 16.august er det sommertid hos meg/oss/firmanavn

E- poster og meldinger leses daglig, men det avvikles tidvis feriedager så noe lenger responstid på telefon og e-post kan påregnes.

- Mottatte fakturaer betales ukentlig

- Det er 5-fem virkedagers varsling på ekstraordinære utbetalinger

- Det utleveres / sendes ikke ut kontanter i perioden

- Husk å anmode om kopi av reiseforsikringsbevis i god tid dersom dette er kommet bort og du skal ut å reise

For saker som haster og ikke kan vente , send e-post eller SMS til xx xx xx xx   Merkes med HASTER

Vi minner også om at det i perioden også avvikles ferie hos Fylkesmannen og henvendelser dit også kan ta langer tid enn vanlig

RIKTIG GOD SOMMER

Med vennlig hilsen

Ola eller Kari Nordmann

Verge

X

Glemt passord?

Bli medlem