PVI deltok på Arendalsuka

Arendalsuka: Frivillighet eller hjelp: Hvem skal vergemålsordningen være til for?

Profesjonelle Vergers Interesseorganisasjon (PVI)  deltok også i år på Arendalsuka og fikk på en veldig god måte lagt frem viktige budskap for justispolitikerne som deltok i debatten og de fremmøtte.

Vergemål er en velferdsordning for sårbare individer, men er selvfinansiert. Det vil si at ordningen primært tenkes finansiert av vergehavere (ca. 80%) og resten av Staten.

Profesjonelle verger jobber med beslutningsstøtte for å hjelpe folk til et verdig liv, men mange verger står overfor risiko pga. mangel på erkjennelse hos de som trenger hjelp. I debatten ble det diskuterte hvordan sårbare individer kan ivaretas bedre og om dagens lovverk er tilstrekkelig tilpasset forskjellige grupper vergehavere.
Godtgjøringsordningen i Norge var også et tema som ble diskutert. I denne sammenheng kom det frem at Danmark, som har tilnærmet samme ordning og lovverk, nå honorerer verge over dobbelt av det som er virkeligheten i Norge. Politikerne tok med seg denne informasjonen og virket overasket over de store forskjellene på tilnærmet lik ordning.

For de som måtte lure på hva PVI jobber med og gjør for sine medlemmer så er denne debatten en grundig tydeliggjøring!

Medvirkende inkluderte stortingsrepresentantene og medlemmer i justiskomiteen, Maria Aasen-Svendsrud (Ap) og Ingunn Foss (H), samt Anne Kari Vindenes og Hans Jørgen Hægh fra PVI.

Lesere oppfordres til å støtte PVI's formål.

Les mer om PVI her
X

Glemt passord?

Bli medlem